Арх. Илин Солаков представи резултатите от проекта за ремонт на Центъра за работа с деца на улицата

Ръководителят на проекта за ремонт на Центъра за работа с деца на улицата арх. Илин Солаков представи на заключителна пресконференция резултатите от проекта „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда общинска собственост и изграждане на Център за работа с деца на улицата“. Заради противоепидемични мерки събитието се проведе онлайн и бе предавано на интернет страницата и Фейсбук страницата на Община Разград и може да бъде видяно ТУК.

Архитект Солаков припомни, че проектът се реализира в рамките на Инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на Община Разград 2020 и финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Центърът за работа с деца на улицата се помещава в бившия Дом за медико-социални грижи в жк „Орел“ в Разград. Капацитетът на центъра е 15 деца, като с ремонта се създават предпоставки за увеличаването му.

Арх. Солаков обобщи постигнатите резултати при реализацията на проекта: извършен е основен ремонт и са въведени мерки за енергийна ефективност и в сграда общинска собственост; подобрени са условията за предоставяне на социалната услуга в общността; предотвратява се социалната изолация на децата и семействата им, създават се по-добри условия за превенция на асоциалните прояви на децата на улицата, организиране на свободното им време, работа с родителите и реинтегриране на децата на улицата; разширени традиционно добрите услуги в общността, които предоставя Община Разград; осигурен достъп до социални услуги.

Общата стойност на проекта възлиза на 989 999,98 лв. (които са 100% безвъзмездна финансова помощ), а периодът на изпълнение бе от 2 август 2018 г. до 2 февруари 2021 г.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.