Арест за мъж, изнасилил бившата си приятелка, въпреки заповед срещу него за защита от домашно насилие

След искане на Районната прокуратура – Разград, съдът наложи на 45-годишният В.В. мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за изнасилването на жена, с която е съжителствал на семейни начала до скоро. Деянието мъжът извършил, нарушавайки заповед за защита от домашно насилие, издадена през март 2021 година.

Двамата с пострадалата живели на семейни начала 9 месеца. Поради непрекъснатия физически и психически тормоз, който обвиняемият упражнявал спрямо жената, тя подала молба до Районен съд – Разград за защита. На 24.03.2021 г. била издадена съдебна заповед за защита и била наложена мярка за защита срещу осъществявано домашно насилие спрямо нея.

В началото на април 2021 г. обаче В.В. нарушил разпоредбите на съда, за което му бил съставен протокол за предупреждение и била образувана била преписка. Независимо от отправеното предупреждение, на 25.04.2021 г. мъжът посетил пострадалата на работното й място в разградско село и започнал да отправя закани към нея. Противно на волята й и след като употребил сила, мъжът осъществил с жената сексуален контакт.

Определението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.