Арест за дрогирания, когото полицаите гониха по улици и черни пътища

Районна прокуратура – Разград задържа за срок до 72 часа 26-годишния Д.К., съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Той противозаконно попречил полицаи да изпълнят задълженията си по служба и не спрял за проверка. Установило било, че е управлявал МПС след употреба на забранени субстанции и без книжка.

На 3 ноември 2022 година, около 23:00 часа, в Разград полицейски патрул предприел спирането на лек автомобил, движещ се по улица в града. Водачът му не се подчинил на подадените сигнали и продължил движението си. Полицаите започнали преследване, стигнало се до произвеждането на предупредителни изстрели. Едва тогава водачът на автомобила спрял движението си.

При извършената на място проверка се установило, че преследваният е добре познат на органите на реда и е осъждан, като септември месец 2022 година е напуснал място за лишаване от свобода, където изтърпявал наказание. Д.К. се качил зад волана на автомобила, въпреки че бил неправоспособен водач и след като употребил наркотични вещества, според резултатите от направените на място тестове.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на наблюдаващия случая прокурор срокът на задържането на обвиняемия е удължен с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка – „задържане под стража“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.