Арестуваха за подкуп топченгето от ГДБОП, което води борбата с наркотрафика в държавата

ОЩЕ ДВАМА ВИСШИ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДИРЕКЦИЯТА СА ЗАДЪРЖАНИ, ПРЕРАЗГЛЕЖДАТ СТРУКТУРАТА НА АНТИМАФИОТИТЕ

Безпрецедентен удар на “Вътрешна сигурност” в МВР и на Спецпрокуратурата срещу покровителството на наркотрафика от страна на онези, които трябва да се борят с него – ръководството на ГДБОП в направлението за борба с дрогата. Закопчани са общо трима висши полицаи.

За получаване на подкуп е задържан началникът на отдел “Наркотрафик” в ГДБОП, обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг във вътрешното министерство заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

По-късно Гешев публикува в профила си в Туитър и фотоси от намерените наркопари от рушвети с коментара, че “е време пред съда да бъдат изправени всички, които тровят децата на България и тези, които вместо да ги разследват, са били на заплата при тях”, реагира главният прокурор.

Началникът на сектора в същата дирекция също е арестуван, както и още един служител на МВР.

Кирил Ванков е началникът на сектора в отдела за борба с наркотрафика, Цветан Панков е шеф на отдела в ГДБОП, съобщава “24 часа” по неофициална информация.

Тримата и особено началникът на борбата с наркотрафика са осигурявали чадър и са съдействали на ОПГ за разпространение на дрога, разкри Гешев, който изрази огромното си възмущение и разочарование и в личен план, тъй като от години познава топченгето от ГДБОП.

Става въпрос за подкупи и разпъване на лобистки чадър върху дейността на ОПГ, занимаващи с наркотрафик не само на територията на България, заяви Гешев.

“Това не се е случвало в новата история на България. Това е, меко казано, грозно да оказваш съдействие на ОПГ, да обещашваш логистика, да предаваш доверието на своите партньори в международен аспект.

Резултатът от това е, че пострадалите са български граждани, нашите деца, които са бъдещето на България”, заяви още обвинител номер едно.

“Това е дългогодишен служител, лично аз го познавам от 90-те години, когато работеше в едно софийско управление, и съм потресен, и изключително разочарован. Това е, което ще кажа в личен план”, призна Гешев по адрес на задържания шеф на отдела за борба с дрогата на върха на ГДБОП.

“Във всяко стадо има мърша, както е казал народът, въпросът е, че ние трябва да отстраняваме тези, които работят за престъпността, а не срещу престъпността”, подчерта той. Главният прокурор благодари на дирекция “Вътрешна сигурност” и на вътрешния министър, без чието лично участие, по думите на Гешев, случаят нямаше да бъде разнищен.

“Изключително неприятен случай, за съжаление е факт”, коментира и вътрешният министър. Младен Маринов съобщи, че предстоят промени в структурата и състава на ГДБОП, които ще бъдат обсъдени с премиера.

“Разпоредих на главния секретар по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и дейността й, основно на дейността на борбата с наркотрафика, за да обсъдя с премиера и да вземем правилно решение за промени в структурата, в кадровия състав, така че да изчистим името на дирекцията и на всички служители, които работят там. Изключително важно е да запазим доверието на партньорите”, заяви министърът на вътрешните работи.

“Въпросът е, че ние си знаем проблемите, за разлика от някои други, и противодействаме на онези, които тровят нашите деца. Но за онези, които са избрали да работят за престъпността, а не срещу нея, аз и министърът ще бъдем безкомпромисни”, закани се Гешев.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.