Апелативният съд във Варна помага на приюта на отец Иван в Нови хан

Работещите в Апелативен съд – Варна откликнаха на призива на отец Иван за помощ с дарения за приюта в Нови хан и Якимово. Там са настанени около 200 души в нужда, много от които деца. Това съобщават от пресцентъра на съда.

Пред национални медии отецът каза, че приютът е пред фалит, няма провизии за предстоящата зима и хората са изправени пред тежки месеци.  Думите му трогнаха мнозина. Варна е един от градовете, в които има инициатива за събиране на дрехи и храни. В тази кампания с готовност се включиха съдиите и служителите във Варненския апелативен съд. Те донесоха дрехи и обувки, и купиха трайни хранителни продукти. Част от екипа помага и с индивидуални парични дарения по банковите сметки, предоставени в официалната интернет страница на приюта: https://www.svetinikolai.org/

През последните години отец Иван превърна помощта за хора, изпаднали в беда, в своя кауза. Освен в Нови хан, той изгражда фамилни къщи в монтанското село Якимово. “От мен – най-важното: покрив и земя, от вас – отговорност за децата и работата. Всяко от отрочетата трябва да учи”, казва благодетелят.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.