Ансамбъл “БЪЛГАРЕ” гостува в Разград на 19 феруари

Своя популярен авторски спектакъл “Това е България!” ще представи в Разград Националният фолклорен ансамбъл “БЪЛГАРЕ” на 19 февруари, сряда, от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

“Това е България!” е първият музикално-танцов фолклорен спектакъл (2003 г.) на емблематичния ансамбъл по сценарий, хореография и режисура на неговия създател и продуцент Христо Ив. Димитров. Вече 17 години той радва почитателите на българското фолклорно изкуство у нас и в още 22 страни по света. По интригуващ начин в седем сценични картини спектакълът представя богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте фолклорни области на България, преплетени с историята, традициите, културата и несломимия дух на българския народ. Повествованието се води от разказвач, в чиято роля е именитият български актьор Георги Черкелов. Заедно с него публиката съпреживява различни моменти от историята и традициите ни чрез докосващите превъплъщения на танцьорите и солистите на “БЪЛГАРЕ” и едно пътешествие назад в миналото, което ни връща към родовите корени.

Двучасовият спектакъл наистина оставя развълнуваните зрители без дъх и извиква чувство на гордост от завещаното от прадедите ни духовно наследство.

Билетите на цени от 12, 15, 20 и 25 лева са в продажба на касата на ОКЦ – Разград и на тел. 0896786870.

Сайтът e-Razgrad.bg е медиен партньор на спектакъла.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.