Александър Николов: Срещу енергийната политика на кабинета се води подход, граничещ с война

Енергийният министър Александър Николов даде извънреден брифинг. Той коментира критиките от изминалия ден, свързани със сделката за газ с Румъния. По думите му срещу енергийната политика на кабинета се води подход, граничещ с война.

Той обясни, че „Булгаргаз” е длъжен да спазва баланса си, както е планиран предварително. „Продажбите на борсов пазар и най-вече на този, който е държавно контролиран не са нещо изненадващо. Явно за някои хора обаче те са.”, каза още енергийният министър.

Като „много интересно” Николов определи това, че за по-малко от 12 часа с „абсолютно успоредна риторика” са се изказали както хора от т.нар. градивна опозиция – бивш министър, бивш премиер, така и двама вицепремиери от недалечното минало.

„Това лично за мен, като групов говор, и доста странни спекулации показва, че срещу енергийната политика на текущото правителство се води интересен подход, граничещ с война”, заяви Николов.

„От целия обем на реализираните сделки – това да се спекулира, че количествата идват от „Чирен” е смешно. От хранилищата, количествата, които са реализирани, са 2,8% от дневната консумация на България”, заяви той.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.