Авто ретро шоу в Кубрат

73 ретро автомобила и мотоциклети от цялата страна участваха в традиционния  ретро парад в Кубрат. Четвъртото му издание бе организирано от Авто-мото ретро клуб „Хан Кубрат“ и Община Кубрат.

Тази година  „Купата на кмета“ спечели „Лада“ от 1986 година на кубратчанина Георги Радев. Русенецът Валентин Василев взе първата награда за „Мерцедес Бенц“ от 1927 година. Първото място в категория до 1965 година спечели Кольо Тончев от Добрич с „Трабант-600“, а в категория до 1985 година най-високо беше класиран бургазлията Димитър Лазаров с „Мерцедес-123“. Купата за най-атрактивен автомобил спечели Петър Пенчев от Сливен с „Фолксваген Голф“ от 1984 г. Най-елегантният автомобил на парада бе „Шкода“ от 1963 г., собственост на Пламен Веселински от Разград. Най-автентичният автомобил бе „Фиат-128“ от 1972 г. на варненеца Добромир Цанков от Варна.

За първа година бяха наградени и мотоциклетисти. Специалната награда на кмета е за Хюсеин Башев с мотор „Ява-559“ от 1972 година. За най-атрактивен мотоциклет бе определен „Аво-Спорт“ от 1957 година на Юлиян Димов. Наградата за най-добре реставриран мотоциклет отиде при Ян Анков с „Ява-350“ от 1957 година.

А най-приятната изненада за всички участници в шоуто дойде от кмета на Кубрат Алкин Неби, който съобщи, че с решение на местния парламент всички членове на кубратския автомобилен ретро клуб, собственици на ретро возила, вече са освободени от пътен данък и призова повече общини да направят същото.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.