Абрамович с изпреварващ ход – направил децата си милиардери преди войната в Украйна

Руският олигарх Роман Абрамович е прехвърлил на децата си активи на стойност няколко милиарда долара малко преди началото на агресивната война на родината му срещу Украйна. Това става ясно от хакнати документи, получени от британския Guardian. Според материала десет тайни офшорни тръста са били реорганизирани в началото на февруари миналата година. Според медията става въпрос за активи на стойност най-малко 4 млрд. долара.

“Цялостната реорганизация на финансовите дела на Абрамович започна само няколко дни след като правителствата заплашиха да наложат санкции на руските олигарси в случай на инвазия”, се казва в статията. Следователно въпросът е дали те са направени, за да “защитят огромното богатство на олигарха от заплахата от замразяване на активи”. По този начин децата стават собственици на символите на статута на Абрамович, като луксозни недвижими имоти, флотилия от супер яхти, хеликоптери и частни самолети.

Според Guardian документите произхождат от хакнати данни на кипърски доставчик на финансови услуги, които са изтекли към вестника. Те показвали как олигархът е скрил активите си в сложни структури в данъчни убежища.

Bgonair.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.