Чумата събори и мотосъбора, „Лудогорски братя“ не са в състояние сами да осигурят биоконтрол на Пчелина

Африканската чума по свинете проваля и поредното издание на популярния у нас и в чужбина мотосъбор, който организира вече повече от десетилетие мотоклуб „Лудогорски братя“.

Причината – организаторите сами да осигурят нужния биоконтрол  на голямата поляна на Пчелина така, както ги задължиха онзи ден от Областния щаб при бедствия и аварии, защото в събора има участници от страни, в които има огнища на чума и опасността болестта да продължи да се разпространява съществува.

 

Ето съобщението на организаторите на събора|:

„Приятели мотоциклетисти и почитатели на моторите,

Съжаляваме, че трябва да ви съобщим, че и тази година Националният мотосъбор –  Разград, организиран от Мотоклуб „Лудогорски братя” се проваля.

Причината е в непосилността ни като организатори да изпълним наложените изискванията за дезинфекция и осигуряване превенция за разпространение на АЧС, по време на мероприярието.

Извинете ни за неудобството.

Безавариен сезон на всички!“

Припомняме, че съборът се отлага за втора поредна година. Миналата година – заради някакво неразбирателство с един от наемателите на обект на поляната на Пчелина.

А по-миналата година по време на традиционната шумна и многоцветна рокерска обиколка на Разград, 33-годишният майстор на пици Гошко от Силистра спря колоната и поиска ръката на любимата си Инна. Негови приятели бяха провесили транспарант от пешеходния мост над бул. „Априлско въстание“: „Инна, ще се омъжиш ли за мен?“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Чумата събори и мотосъбора, „Лудогорски братя“ не са в състояние сами да осигурят биоконтрол на Пчелина”

  1. Какви средства са необходими за споменатия биоконтрол?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.