Част от Северна Гърция все още без ток след опустошителната буря

Все още няма ток и вода в част от населените места в Северна Гърция, която в сряда беше ударена от силна лятна буря, съобщава bTV.

Припомняме, на полуостров Халкидики загинаха седем души, а ранените са над 100. Тепърва ще се изчисляват материалните щети.
Българският консул в Солун Владимир Писанчев съобщи, че на този етап няма информация за пострадали българи. Той увери, че има готовност за съдействие на сънародниците ни и е осигурено 24-часово дежурство.

Телефонът за връзка с Генералното консулство в Солун е 0030 2310829210.
Въпреки че бурята е продължила само около двайсет минути, тя е връхлетяла полуострова с опустошителна сила. По данни на правителствения говорител Стелиос Пецас ветровете в района са били със скорост над 100 км/час.
Все още част от пътищата в района на Халкидики са труднопроходими заради паднали електрически стълбове с високо напрежение. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено днес.
Коренно различна е ситуацията в южната част на Гърция, където вместо водно бедствие бушуват най-малко пет големи пожара. Смята се, че огнищата са се разпалили заради високите температури, сушата и силните ветрове.
Най-сериозни са пожарите на Пелопонес, Атина и залива Ламия. През последните часове те са били локализирани, а в момента противопожарните екипи работят по пълното им потушаване.
Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.