Цветан ЦВЕТАНОВ: Ще бъдем незаобиколим фактор в бъдещия политически живот в страната

Партия „Републиканци за България“ вече има свой офис в Разград, първият в Лудогорието. На откриването дойдоха председателят на партията Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел Вълнев, координаторът за Североизточна България Веско Василев. Домакинстваха временно изпълняващият длъжността областен координатор Рейхан Вели, членове и симпатизанти на организацията.

„Работим усилено партия „Републиканци за България“ да бъде незаобиколим фактор в бъдещия политически живот на страната“, каза Цветан Цветанов. „Ще предложим дългосрочни секторни политики, а не политика на противопоставяне и лични нападки. Основният ни акцент ще бъде съдебната система, както и електронното управление като гарант за ограничаване но корупцията. В дългосрочната ни визия са още енергетиката, образованието, земеделието“, допълни още той.

Цветанов е категоричен, че „Републиканци за България“ е реалната алтернатива на управлението и може да разруши симбиозата ДПС-ГЕРБ. В подкрепа на думите си той припомни 2019 година, когато „ГЕРБ подкрепи в Исперих ДПС, а там имаха зам.-кмет, ГЕРБ загуби областния кмет в Разград, загубиха селски кметове и нямат никаква представителност в местната власт“. „Затова искаме да дадем повече увереност на хората, които днес се страхуват, хора които са заплашвани от представители на държавната и местната власт, само защото мисли по-различно. Санкциите го застигат веднага“, обрисува обстановката Цветанов особено в „смесените райони“. Но на срещите сега из страната идвали хора от различни политически сили, включително от ГЕРБ. „Това е обнадеждаващо, хората знаят, че онзи политически проект вече няма нищо общо със сегашната партия ГЕРБ и ни позволява да опитаме да обединим цялата демократична общност у нас“, коментира Цветанов.

„Неслучайно ГЕРБ ограничава гласуването на нашите сънародници зад граница. Това пък издава техния страх“, каза председателят на „Републиканци за България“. Цветанов обеща българите по света да имат нормална възможност да потърсят обратната връзка с родината. И да наложат и у нас демократичните правила за живот и бизнес.

От позицията си на бизнесмен и успял в чужбина българин, зам-.председателят Павел Вълнев, подкрепи казаното от Цветанов. И допълни: „За последните 30 години промяната е във възможността свободно да пътуваме и да не влезеш в „Белене“, ако разкажеш виц за политик. Другото е същото. Забраната за гласуване по пощата е репресия. За три месеца вече обикалям страната трети път, помощи никой никъде не е получил. По-страшното предстои след пандемията. Затова ние ще реализираме бързо нужните промени, веднага след като влезем във властта.“

Водачът на листата и останалите в нея за изборите за Народно събрание „Републиканци за България“ ще обявят в събота, когато е заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията.

Офисът на „Републиканци за България“ в Разград е на ул. „Вапцаров“ 14.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Цветан ЦВЕТАНОВ: Ще бъдем незаобиколим фактор в бъдещия политически живот в страната”

  1. Абе този Рейхан Вели не сменя ли вече трета партия? Ако беше жена щяха да го наричат политическа К*рва….

  2. Те на тая снимка половината длъжници на НАП бе! Идеолози на съвременния политически живот в страната! Гурута на късия разказ и майстори на възвратно постъпателните движения лява ръка десен джоб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.