Цацаров нареди проверка на спирането на излъчването на програма “Хоризонт” на БНР

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка заради спирането на излъчване на програма „Хоризонт” на БНР между 6 и 11 ч. днес.

Проверката идва след получаване на писмо-справка от ДАНС за създадената по този начин опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект.

Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

По-рано днес Съветът за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) съобщиха, че започват проверки.

Съветът за електронни медии е започнал проверка за спирането на излъчването на програма „Хоризонт”,

“Колегите правят проверка чрез нашата система за мониторинг, за да се установи кога е спряно излъчването на “Хоризонт” и колко време ще продължи това”, каза председателят на СЕМ София Владимирова.

“Експертите подготвят доклад, а по отношение на правомощията, които има СЕМ към казуса, предполагам, че колегите от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), която е компетентен орган по отношение на предавателите, също ще вземат становище, така че ще следим по нататъшните стъпки по отношение на възникналия казус. А в рамките на днешния ден предполагам, че ние ще имаме първоначално изготвено становище от нашите експерти”, добави тя.

В съобщението на КРС, се посочва, че се извършва обстоятелствена проверка, свързана с излъчването на сигнала на БНР.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.