Христо ИВАНОВ: Нужно е управление, което знае какъв е проблемът на България, може без колебание да се справя с корупцията и да погледне в очите новата геополитическа реалност

„Промяната се оказа трудна, трудно се излиза от 12-годишен сън и вцепеняване на всички структури на държавата.

Иска се много работа, енергия, устойчивост, разум и политическо умение. Затова е нужно вие, вашите семейства и приятели да ни подкрепите“. Затова призова  съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който бе в Разград за откриването на предизборната кампания на коалицията и подкрепи листата от кандидати за народни представители.

По думите му, след изборите трябва управление, но не колебливо и разлюляно, а правителство, което знае какъв е проблемът на България, знае и може последователно, устойчиво, без колебание да се справя с огромната корупция и да погледне в очите новата геополитическа реалност, резултат от Путиновата агресия.

„Освен проблеми, България има и много възможности. Преориентацията на веригите на доставка от Китай, Далечния изток и Русия означава връщане на производствата в Европа, защото е по-сигурно и по-близо. А това са добри работни места. България трябва да може да привлече тези работни места тук. За да можем всички ние да си произведем благосъстоянието. Нужна е държава с правила, която може да намали бюрокрацията и тормоза от администрацията, да се справи с енергийната мафия. Това може да направи правителство на „Демократична България“ с вашата подкрепа и бюлетина N25 за здравия разум. Така ще изпълним и националния си дълг за трайната промяна, категоричен бе Христо Иванов пред множеството на Ларгото.

Той поздрави специално дошлите на събитието представители на „Продължаваме промяната“ во главе с водача на листата в Разград Марин Шишев и прозря в това пореден знак, че ще работят заедно.

Водачката листата в Русе и родена в Кубрат Надежда Йорданова се обърна към  хората пред предизборния щаб на „Демократична България“ със „Здравейте, земляци!“ и припомни стореното от предишното редовно българско правителство, в което тя бе правосъден министър: закрито бе специализираното правосъдие; дадени бяха повече възможности на европейските прокурори да вършат работата си; бе приета нова наредба за висшето образование по право. А в следващото управление трябва бъде направена дълбока реформа, която да накара прокуратурата да бъде по-отчетна, а съда – по-независим. Според нея голямото мнозинство от една или повече партии може да направи така, че те да не се страхуват в решителната си крачка да ограничат властта на главния прокурор.

Надежда Йорданова определи водача на листата Ивайло Мирчев като боец и човек, който познава и може подпомага бизнеса без да руши държавата.

„Кампанията ни започна преди около преди седмица, когато приехме поканата на Десислава Атанасова от ГЕРБ за дебат. Другите отказаха, ние – не, но при условие че дебатът ще бъде до незаконната ограда на имението на Гюнай Хюсмен. И желанието за дебат умря. А ние с колегите от листата се готвим както трябва, за да бъдем адекватни, припомни водачът на листата Ивайло Мирчев. Той благодари за подкрепата и подчерта, че Разград заслужава най-сетне да има народен представител от „Демократична България“. Човек, „на когото можеш да се обадиш, човек, който върши работа, но истинска работа“.

Ивайло Мирчев представи втория след себе си в листата – Огнян Обрешков, като мъж, изнесъл много битки, човек, който сплотява екипа тук, който може да допринесе много за победата в Разград.

Самият Обрешков пък представи останалите: Нихат Расим – добре познат на политическата сцена в Лудогорието от зората на демокрацията до днес. Земеделски производител от Брестовене, който развива родния си край като създава много работни места. Четвъртият – Георги Игнатов от ДСБ, е най-младият – на 24 години, пета година студент по медицина в София. Следват: предприемачът и общински съветник от ДБ Мирослав Цанев; Рейхан Хюсеин Рейгъна, кмет на Ясеновец, показал вече какво може от стореното от него за селото; Дамян Милев от Исперих – предприемач, иноватор в бизнеса си и осми – IT специалистът Деян Пейчев, председател на местната организация на „Зелено движение“.

Нихат Расим отново много емоционално обеща, че ще направи всичко каквото трябва, за да не сме все на първо място в света само по корупция. „Тук съм, защото моята демократична партия дава възможност на мен, на всички в листата сами да се доказват и да вървят напред. Държава, управлявана от такава демократична партия, може да гарантира това на всеки, каза Нихат Расим.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.