“Фиат Крайслер” предложи на “Рено” да се слеят в огромен холдинг

Фиат Крайслер” формално отправи предложение на френския си конкерунт “Рено” за сливане, от което може да се появи третият по големина производител на автомобили в света.

Подробностите са били уточнени тази нощ и са обсъдени на среща от борда в централата на “Рено” рано сутринта, допълва “Ройтерс”.

Ако бъде одобрена от ръководствата и акционерите, както и ако получи съгласието на антимонополните регулатори, сделката ще доведе до производител, способен да продава 8.7 милиона коли годишно. Бъдещият концерн ще присъства със силни позиции в ключови райони по света, ще има силни технологични предимства, ще обхваща пълния спектър от луксозни автомобили до такива за масова употреба и ще може да пести 5 млрд. евро годишно само от оптимизирането на работата, твърдят от италианско-американската компания.

Обединената корпорация ще бъде листвана на борсата като регистрирана в Холандия холдингова компания. На акционерите на “Фиат-Крайслер” ще бъдат изплатени 2.5 млрд. евро специален дивидент. Всяка от двете компании ще получи по 50% от холдинга чрез емитирането на нови акции.

Dnevnik.bg

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.