Фатме Шабан продължава да пише история в разградската борба: Бронзов медал в дебют при жените

17-годишната състезателка на СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ Фатме Шабан продължава да пише история. Ученичката в Спортното училище в Разград с личен треньор Дениз Хамид участва с декларация поради ненавършени 18 години, но стигна до бронза и първи медал за женската борба в Лудогорието от държавното първенство в Ловеч.

Фатме участва в най-многолюдната и една от най-конкурентните категории до 53 килограма, категория с три шампионки на България. В първата си среща тя надви убедително шампионка от по-горната категория от Средец, в следващата среща с туш няколкократна шампионка на България в различни възрасти от Хасково, а на полуфинала в крайно оспорвана битка с резултат 6:4 отстъпи на настоящата шампионка от Челопеч. В  срещата за бронзовия медал нямаше проблем срещу състезателката на домакините от Ловеч и се окичи със бронзов медал.

Фатме Шабан продължава да печели доверието и на националния треньор по борба за жени Петър Касабов, който спечели 4 от шестте  квоти за Олимпийските игри в Токио и продължава я включва в подготовката на олимпийските дами, където е и световна ни шампионка Тайбе Юсеин.

След Ловеч Фатме Шабан веднага замина  на лагер в Сливен с националния отбор за девойки до 20 години за предстоящо Европейско първенство.

При свободняците, водените от  Нермидин Якуб  Хюсеин Динчер до 61 кг се класира на 5-о място, същото класиране направи и Хюсеин Бекир при 65-килограмовите, а след много оспорвана среща на крачка от бронзовия медал остана Ерджан Неджибов в кат. до 61 килограма.

Изявите на клуба по борба и Спортното училище продължават и в други насоки. Само преди седмица се проведе Европейско първенство по борба за момчета и момичета до 15 години във всички стилове в София. Там продължение на една седмица се състезаваха над 500 участници от 25 държави и един от съдиите беше и Дениз Хамид, който се яви на контрола за международен съдия.

На последното неофициално събиране на ръководството на клуба по борба и съвместната работа със Спортното училище с директор Иван Илиев, се отчете, че  освен състезателите и треньорите, които са  преподаватели, показват стремително развитие

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.