Ученик от НПТГ „Ш. Петьофи“ се срещна с президента Румен Радев

„Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре“ – това каза Президентът Радев на Никулден на церемонията на „Дондуков“ 2 по връчването на годишните награди в конкурса „Доброволческа инициатива“ за 2019 г.и посочи, че връчването на награди за доброволческа инициатива е истински празник за хората с добри,  големи сърца и изрази увереност, че такива в България има много.Конкурсът се организира от Фондация „Лале“ и Националния алианс за работа с доброволци. Тази година бяха номинирани 49 доброволчески инициативи от цялата страна.

„Не забравяйте, че дори да промениш един единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света“. Тези думи на Румен Радев ще помни дълго Стоян Йорданов – ученик от НПТГ „Шандор Петьофи“, който бе един от инициаторите на  кампанията „Мисията е възможна“ за събиране на учебна и художествена литература за учениците от Българското училище  „Н. Вапцаров“ – Ерфурт, Германия.  Припомняме, че 90 килограмова пратка с дарената литература на хора от цялата страна през месец април тази година зарадва българското училище.

Стоян Йорданов подари на президента един от символите на нашия град – златния пегас, за което той бе изключително благодарен и щастлив.

e – Razgrad.bg

Реклама:


4 Replies to “Ученик от НПТГ „Ш. Петьофи“ се срещна с президента Румен Радев”

  1. Чолето в своя стил! Поздравления за нашето братче! Радваме се за теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *