Съдия Рая Йончева се пенсионира

ТЯ ОТДАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ 36 ГОДИНИ НА ПРАВОТО

С Решение на Съдийската колегия на ВСС , считано от 1 септември, съдия Рая Йончева е освободена от длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Разград поради навършване на 65-годишна възраст. Това съобщават от пресслужбата на съда.

Съдия Йончева отдава над 36 години на правото и съдийската професия. Тя е с най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“.

Завършва „Право“ в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в съдебната система като стажант-съдия и младши съдия в Окръжен съд – Разград. От 1989 г. до 1993 г. работи като съдия в Районен съд – Разград, а от 1.07.1993 г. до 31.08.2022 г. е съдия в Окръжния съд. В продължение на няколко години е зам.-председател на съда.

През дългата си професионална кариера разглежда граждански, търговски и наказателни дела. Водена от желанието да работи за повишаване на правната култура на младите хора се включва като лектор в Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Участва активно и в ежегодната информационна кампания „Ден на отворени врати“.

Реклама:

През годините съдия Йончева изгради авторитет на професионалист, спечели уважението на колеги и служители, на страните по делата и техните процесуални представители.

/e-Razgrad/

One Reply to “Съдия Рая Йончева се пенсионира”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.