Стартира XXXIV Коледен учителски турнир

Кметът на Разград Добрин Добрев откри 34-я Коледен учителски турнир, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Организатори са Регионалното управление на образованието, ОК „Спорт в училище-Разград“ и Община Разград, като местната управа осигурява купите за победителите.

Добрин Добрев поздрави за организационните умения неуморния експерт по спорт в РУО Николай Миланов, който има основен ангажимент към подготовката и провеждането на надпреварата за учители. Кметът пожела на учителите спортисти след отговорните си ангажименти в мисията да обучават децата на Разград да продължат да намират време и да спортуват, защото спортът е здраве и дисциплина. Кметът призова и за фейърплей в оспорваните състезания, пожела да победят най-добрите в отделните спортове.

Коледният учителски турнир е в четири вида спорт, участват общо 49 отбора. Първият старт бе в най-масово състезание – по бадминтон. В него участват 15 женски и 7 мъжки отбора. Срещите им са в спортна зала „Лудогорец“. Утре пак там започват баскетболните мачове. В тях участват общо 7 отбора. В сряда, 22 ноември, в залата на ОУ „Васил Левски“ са футболните срещи на общо 5 женски отбора. 15 са отборите по волейбол. Те ще играят срещите си в понеделник и вторник 27-28 ноември в спортната зала на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

/e-Razgrad

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.