Стартира XII Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат

Започна приемът на творби за XII Национален конкурс “Хумор и сатира”. Тазгодишното издание ще е на 10 и 11 май и традиционно ще е в три раздела: карикатура, кратки сатирични форми /епиграма, афоризъм и други/ и стихотворение или кратък хумористичен разказ. За участие в първия раздел да се изпращат до 10 творби, във втория до 25 творби и в третия до три творби. Материалите трябва да бъдат придружени от кратка творческа биография, снимка или шарж на участника и да се изпратят до втори април на адрес: 7300, Кубрат, ул.”Княз Борис I ” щ 1 или на e-mail chitalishte.kubrat@abv.bg и z.vutov@kubrat.bg.

Професионално жури ще оцени най-добрите творби, те ще бъдат подредени в изложба, а авторите им – наградени на специално тържество на 10 май в ритуалната зала на читалището в Кубрат.
Конкурсът се организира от община Кубрат, с активната подкрепа на БНР – програма “Христо Ботев”, НЧ “Св.Св.Кирил и Методий -1891” и Клуба на хумориста “Жарава”.
Първото му издание е през 2007 г. по идея на Клуб „Жарава”, предизвика голям интерес в страната и до днес в него са участвали над 1400 творци.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.