Спукан водопровод отвори кратер с дълбочина 2 метра във Варна, улица пропадна

Магистрален водопровод се спука във вторник вечерта и предизвиква огромно наводнение на булевард “Васил Левски” във Варна. При аварията са заседнали автомобил и малък автобус. Аварийни екипи изтеглят возилата от мястото.

От ВиК съобщиха за БНТ, че водоподаването от този водопровод е спряно, част от абонатите ще бъдат прехвърлени към стария водопровод.

Водопроводът се е скъсал и е избил на ул. “Петър Скорчев” в кв. “Бриз” под Паметника на българо-съветската дружба, съобщава БНР. Големи парчета асфалт са откъснати от силната водна струя. Водата е свлякла земни маси. Улицата пропадна. Аварията отвори кратер с дълбочина два метра. Автоподлезът, който отвежда към бул.” Княз Борис I”, е затлачен с кал и е непроходим.

Водата е понесла огромна количество инертни материали от близките строежи, които са се свлекли към бул. “Васил Левски”. Няма данни за пострадали хора и наводнени имоти. Много семейства обаче останаха без вода. Причините за спукването на магестралния водопровод се разясняват от специалисти, които са на място.

Дир.бг

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.