След специализираната проверка на камиони и автобуси, до края на идната седмица полицията ще спира автомобили на пропан-бутан и на метан

От 17 до 28 февруари ще се проведе специализирана полицейска операция за проверки на превозни средства, използващи уредби, позволяващи работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ, съобщиха от пресцентър на МВР в Разград.

А в специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ през миналата седмица, на територията на ОД на МВР – Разград от 10 до 17 февруари бяха следиха за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с опасните товари, Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането.

По време на организираната от ROADPOL операция са проверени 176 ТИР-а, от които 167 с българска регистрация, 6 с регистрация в ЕС и 3 с регистрация в държави извън ЕС. Проверени са и 59 автобуса. Установените нарушения за скорост са общо 86, а за неизползване на обезопасителни колани – 18.

В хода на контролната дейност при товарните автомобили са констатирани 3 случая на тахографски нарушения и един, в който са превишени установените часове за шофиране. 10 водачи са били с нередовни документи.

Общият брой засечени нарушения са 151. Връчени са 11 електронни фиша.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.