Секретарят на Община Разград Нели Добрева – зам.-председател на комисия в Сдружението на общините

Секретарят на Община Разград Нели Добрева бе избрана за заместник-председател на Постоянната комисия по административно обслужване и общинска администрация към НСОРБ, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Комисията провежда днес в Центъра за обучение на местните власти на НСОРБ в габровското село Гергини своето първо заседание за мандат 2019 – 2023 г. В работата на експертно-консултативния орган в следващите три години ще вземат участие представители на 63 общини.

За председател на Комисията бе преизбрана Маринела Пазвантова – секретар на Община Сухиндол, а нейни заместници ще бъдат Елка Станчева – Девин, Нели Добрева – Разград, Албена Петрова – Правец, Ивона Савова – Елена и Янко Костадинов – Созопол.

Във форума на Постоянната комисия по административно обслужване и общинска администрация участват заместник-председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ Красимир Симонски, директорът на дирекция „Информационни системи и оперативна съвместимост“ Николай Минев и Васил Грънчаров – директор на дирекция „Мрежова и информационна сигурност“ в ДАЕУ.

Електронизацията в общините чрез държавните политики е една от водещите дискусии в програмата на първото заседание на Комисията.

В следобедната сесия на заседанието ще бъдат обсъдени практически проблеми при прилагането на Закона за достъп до обществена информация в общините и казуси от административна и съдебна практика. Поканен за участие в дискусията е адвокат Александър Кашъмов – ръководител на правния екип на Програма „Достъп до информация“.

Нели Добрева е третият представител на настоящото ръководство на Община Разград, избран от колегите си на ръководна позиция в национална организация на местните власти. Кметът Денчо Бояджиев е председател на Контролната комисия в НСОРБ, а председателят на ОбС – Разград Стоян Ненчев – член на УС на Националната асоциация на председателите на Общински съвети.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.