Седмина пияни зад волана по време на абитуриентските балове

900 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 май 2023 година, съобщиха от ОД на МВР.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 723 фиша и 50 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани трима пешеходци и един мотоциклетист.

Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства заради употреба на алкохол от страна на водачите им.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 22 май на територията на ОД на МВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението, свързана с абитуриентските празненства. Проверените превозни средства са 1064, а лицата – 1260. Извършени са 92 проверки на водачи за употреба на алкохол и наркотични вещества, при които са установени седем души, седнали зад волана в нетрезво състояние.

От началото на месец май до момента екипите на „Пътна полиция“ са засекли 1142 нарушения на скоростните режими. Връчените през месеца електронни фишове са 109.

/e-Razgrad/

Hits: 194

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.