Светът в очакване на срещата на Г- 7

Светът е в очакване на срещата на Г- 7. Домакин ще бъде френският курорт Биариц. Сериозни мерки за сигурност и горещи теми- в такъв контекст се очакват разговорите.

Европейският съюз засили натиска си върху бразилския президент заради пожарите в Амазонската джунгла.

В навечерието на срещата на върха, Ирландия и Франция заплашиха да блокират търговското споразумение с Южна Америка, ако не бъдат взети спешни мерки. Часове преди форума, германският канцлер Ангела Меркел подкрепи идеята една от основните теми да бъдат стихиите, а френският президент Макрон нарече рекордният брой пожари в тропическите гори на Амазония „международна криза“.

А градчето осъмва при изключителни мерки за сигурност по суша, вода и въздух. Над 13 хиляди представители на силите на реда ще пазят лидерите на седемте най-развити икономики в света. Протести, контра-протести и бойкоти вече съпътстват събитието. Властите забраниха протестите в близост, но позволиха на няколко групи демонстранти да се разположат в околните градове. Там ще бъде организирана контра среща на върха, докато в Биариц лидерите обсъждат търговската война между Вашингтон и Пекин, кризите в Украйна, Хонконг и тази между Кашмир и Индия.

Реклама:


Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *