Родители на ученици от две разградски училища участваха в обучение по Националната програма „Кодово име живот“

На 11 ноември експертите от Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества

Миневер Мехмед и Милена Недкова проведоха обучение на родители на ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Ив. С. Тургенев“ по Националната програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда за ученици 5-7 клас „Кодово име живот“. Това са родители, чиито деца участват в реализирането на програмата в двете училища, съобщиха от пресслужбатяа на местната администрация..

В програмата на обучението бяха включени следните теми: Запознаване с резултатите от проведените занятия в пети клас. Видове психоактивни вещества. Рискови и защитни фактори. Граници и контрол.

На вниманието на родителите беше представен филмът „Защо АЗ“ по действителен случай за безотговорността на шофьор, предизвикал ПТП под влиянието на психоактивни вещества. Родителите внимателно проследиха добре поднесената информация, която стана повод и за дискусия между тях, както и за проявения интерес и активната работа на учениците в петте занятия проведени в пети клас. Те останаха доволни от поведението на децата си и споделиха подпомагащата роля на знанията и уменията, които придобиват децата им в програмата.

Отзовалите се родители бяха активни по време на обучението и се интересуваха от всичко, което е свързано с периода на тийнейджърството, проявата на агресивно поведение, откъде се поражда интересът и зависимостта към психоактивните вещества, как да разберем дали детето ни проявява интерес към психоактивни вещества  и как да постъпим, ако изпаднем в такава ситуация.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.