Ремонтите по магистрала „Хемус“ ще продължат и по време на празниците

39 преглеждания

В деня, в който се очаква около 300 хил. автомобила да напуснат София, от Пътна полиция предупредиха на извънреден брифинг, че ремонтите по магистрала „Хемус“ ще продължат по време на празниците. Инспектор Петър Соколов обясни, че те трябва да приключат през почивните дни, но не уточни кога. Той добави, че днес приключват всички ремонтни дейности по магистрала „Тракия“.
По думите му на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще е изнесена информация за състоянието на всички пътища в страната и призова шофьорите да я проверяват къде има затруднения в движението преди да тръгнат да пътуват.
По празниците ще се следи за висока скорост и шофиране под въздействието на алкохол или наркотици. За целта, ако времето позволява, Пътна полиция ще извади цялата си налична техника, с която ще осъществява контрола по пътищата.
Соколов каза още, че днес след 14 ч. в София ще бъде организирана операция за подпомагане на извозване на трафика от града. По цялата републиканска мрежа ще бъдат разположени автопатрули. Камионите пък ще бъдат спирани на определени места в страната.
Пътна полиция отчита сериозно движение още от сутринта, като следобед обстановката ще стане още по-натоварена.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *