Разград се включи в националния протест против управляващите

Разградчани днес много активно се включиха във веригата протести в много български градове против настоящото управление на страната.

На призива във Фейсбук на Деян Пенчев, един от организаторите на протеста, всички те извикаха дружно и силно: „Мафията вън!“.

Пред над 200 души пред Стария театър той обяви част от исканията на събралите се за шествието: „Единственият начин предстоящите избори да са легитимни, е да не бъдат организирани от корумпирана власт. На улицата са десетки хиляди млади хора, които искат да живеят и работят тук, а не да пращат пари на роднините си от чужбина. Излязоха и възрастни, които искат да си говорят с внуците си , но не по вайбър, а на живо тук – в Родината. Престъпници с по над 60 дела продължават да ограбват и насилват българските пенсионери. Хора, станали политици, само за няколко години разполагат с милиони. А за 30 години преход няма осъден нито един политик. България има нужда от рестарт  и то сега.“ Думите му бяха посрещната с бурни овации, развети трибагреници и оглушителни сирени.

Множеството пред Стария театър бе многолико и пъстро: хора на различни възрасти, от различни социални групи, с различна верска и партийна принадлежност. Имаше общински съветници от различни партии и коалиции, имаше и активисти на общински и областни съвети на политически формации. Имаше хора и от други общини на областта.

Всички те поискаха оставките на премиера Бойко Борисов, правителството, главния прокурор, мафията да си ходи, а виновните за хала на държавата да влязат в затвора. Обещаваха и да им ходят на свиждане зад решетките.

От пл. „Възраждане“ недоволните тръгнаха на шествие по бул. “България”, после през площада пред Общинския културен център и през моста с лъвчетата стигнаха до партийния, по правило –  заключен и безлюден, офис на ГЕБР, където скандиранията продължиха.

Част от облепиха с лозунги входната врата: „Оставка“, „Да си върнем трибагреника!“, „Народът излиза, чака ви  пандиза“, „Довиждане, ще идваме на свиждане“, „Ще ви изметем“, „Властта на ГЕБР вреди сериозна на вас и на другите около вас“, „Бойко с нас не си играй – бързо ти оставката подай“ и още ред призиви и обещания.

А група здрави момчета залепиха плакатите си директно върху логото на управляващите на стъклото на офиса им.

Протестът протече мирно и бе дискретно охраняван и ескортиран от униформени пеши полицаи и няколко патрулки.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.