Разградска делегация в Норвегия

Областният управител д-р Деян Димитров и водената от директора на ОУ „И. С. Тергевнев“ Милена Орешкова българска делегация бяха на посещение в Норвегия, където се запознаха с добри практики на взаимодействие на публичния и гражданския сектор с бизнеса и прилаганите механизми за диалог и устойчиво развитие на общността. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Визитата бе по схемата за малки двустранни инициативи, насърчаващи сътрудничеството със страните донори Исландия, Лихтенщайн и Норвегия на Фондация „Институт Отворено обществено – София“. Партньори по проекта са разградското сдружение „Клуб за обществена и гражданска активност“ с председател Милена Орешкова и  норвежката неправителствена организация CBNRM Networking, представлявана от  Ларс Соевтестад.

Разградчани се срещнаха  с декана на най-голямото бизнес училище към Университета „Агдър“ – Роджър Норман, с председателя на местната Търговско-промишлена палата Бакерт Тронд и зам.-кмета на община Кристиансанд Ерик Ростофт.

В състава на делегацията бяха още Иво Димитров /общински съветник в местния парламент в Разград/, Нихат Расим /общински съветник в Завет/, Марияна Господинова /управител на „Булкоорп“ ООД/ и Ценка Таракчиева /предприемач/.

Реклама:

В проекта е предвидена ответна визита в Разград. Тя ще се осъществи през периода 25 – 29 юли. Акцент в нея ще е обществен дебат на тема „Трансформация на обществените отношения и  инструменти за устойчиво развитие на общността“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *