Първо място за четвъртокласничката Божидара Терзиева в национален конкурс

Първо място заслужи четвъртокласничката Божидара Терзиева от СУ „Христо Ботев“ в национална изява от календара на Министерството на образованието и науката. Нейният проект бе отличен в Петнадесетия национален конкурс: „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”.

На церемония в експозиционната зала „Вяра и сила” на Регионалния исторически музей – Шумен бяха отличени победителите. Гостите имаха възможността да видат представянета на всички отличени ученици.

Ася Аспарухова, председател на Общински съвет – Шумен, връчи Първа награда на  Божидара за мултимедийната ѝ представяне на величествения скален венец от хоризонтални пластове по западния ръб на Мадарското плато като образец на ранносредновековното българско изкуство, където красивата природа и обилната вода са привлекли човека още в дълбока древност.

Това е поредния успех на Божидара, която се гордее и с постижения в изобразителното и приложното изкуство в много национални и международни конкурси.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.