Първо и трето място в Националната олимпиада по информационни технологии за таланти от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“

Националната олимпиада по информационни технологии се проведе онлайн на 27 юни 2020 г. В комисиите бяха преподаватели от престижния Факултет по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“.

Учениците Павел Дамянов, Денис Билял и Петър Петров  /и тримата от 10 „а“/ и Недялко Димитров 11 „б“ клас  работиха от компютърен  кабинет в Математическата гимназия. Те се състезават във възрастова група 9. – 12. клас, но в различни направления. Това съобщи директорът на училището Мануел Чутурков.

Компютърната игра Black Hole (Черна дупка) на Павел Дамянов и Денис Билял спечели първо място сред конкуренцията на 20-те най-добри проекта от цялата страна, допуснати до НОИТ в направление „Мултимедийни приложения“. В същото направление на трето място бе класиран съученикът им от 10 „а“ клас Петър Петров с приложението „Съкровищата на Абритус“. Единадесетокласникът Недялко Димитров зае 13-то място в категорията „Интернет приложения“.

Освен представянето на проектите,момчетата трябваше да издържат и 60-минутен много тежък тест от всички сфери на информационните технологии, а след това бе защитата на проектите. В индивидуалното си класиране (сумирано от теста и проекта) на 15-то място е Петър Петров с оценка 5.75, Павел е на 19-то място, също с 5.75, а Денис е на 23-то място с оценка 5.50.

Инж. Надя Добрева, научният ръководител на четиримата, е техен преподавател по информатика. Тя вече четвърта поредна година класира ученици на Националния кръг на олимпиадата по ИТ. Всяка година е бил класиран по един проект, тази година се класираха 3 проекта, изработени от 4-ма ученици.

Преподавателят по ИТ на четиримата е инж. Ирина Минкова. Тя бе представител на националната комисия за олимпиадата в Разград, като отговорник на зала.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.