Първа копка на основния ремонт на Детска ясла „Звездици“

В приетия вчера бюджет за 2019 година са предвидени още 100 000 лв. за изграждане на детска площадка непосредствено до яслата – на ул. “Арда”

На официална церемония днес бе даден стартът на основния ремонт на Детска ясла „Звездици“.

Дейностите са по проекта за ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции в Разград по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В конкретния случай ще бъде извършено топлинно изолиране на външни стени и покривната плоча, ще бъдат подменени дограмите и отоплителна инсталация, в двора ще се появят нови катерушки и пързалки, заедно с достъпна архитектурна среда.

Кметът д-р Василев каза още, че в приетия вчера бюджет за 2019 година са предвидени още 100 000 лв. за изграждане на детска площадка непосредствено до детска ясла „Звездици“ – с лице към ул. “Арда”.

Целият проект за Разград е на обща стойност 9 897 137 лв. с продължителност 30 месеца за ремонт на сгради и дворните пространства на още 11 обекта от сферата на образованието: детските градини „Славейче“, „Райна Княгиня“, „Зорница“, „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Незабравка“ и „Приказка“, детска ясла „Слънчево детство“, училищата „Екзарх Йосиф“ и „Н. Й. Вапцаров“, както и изграждането на нов физкултурен салон, който вече се строи в двора на Езиковата гимназия, но ще се ползва и от децата в ОУ „Н.Й.Вапцаров“.

/e-Razgrad/ 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.