Публичното обсъждане на проекта за бюджет за 2023 г. е днес

Публичното обсъждане на проекта за бюджет за 2023 г. на Община Разград ще се проведе днес, 22 август, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това е първият общински бюджет, съставен осем месеца след началото на бюджетната година и при липса на указания от Министерство на финансите за условията при съставянето и изпълнението му. Това се случи поради факта, че годината за държавата стартира без редовно правителство и приет Закон за държавния бюджет, който регламентира и параметрите на общинските бюджети. През март от Общинския съвет бе приет Разчет за 2023 г.

Общият обем на проекта за бюджет за 2023 г. е в размер на 90 841 х.лв., в т.ч. за държавни дейности – 54 081 х.лв. и 36 760 х.лв. за общински дейности и дофинансиране на държавните дейности. Проектобюджетът е балансиран, изготвен на основата на анализ на приходите и разчет на разходите на Община Разград.

Обсъждането е насрочено за 17,30 ч. днес, 22 август, в зала 102 на Община Разград. Проектът е публикуван на интернет страницата на Община Разград.

На публичното обсъждане са поканени да участват всички граждани, общински съветници, кметове и кметски наместници, представители на държавни и обществени организации и заинтересовани физически и юридически лица.

Становища и предложения по проекта може да се депозират и в писмена форма в деловодството на Община Разград или изпращат по електронен път на адрес: budget@razgrad.bg.

/e-Razgrad/

Hits: 25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.