Пръскат срещу кърлежи в зелените площи на община Разград

Започна пролетната деказаризация на тревните площи и детските площадки на територията на община Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

При подходящи метеорологични условия дейностите по пръскане срещу кърлежи ще се проведат основно в събота и неделя – 24 и 25 април. За осигуряване безопасността на гражданите и във връзка с интензивното използване на зоните за отдих през почивните дни дезакаризацията на местността Пчелина и Градския парк ще се проведе през първите два работни дни през следващата седмица – 26 и 27 април.

Подробен график е публикуван на сайта на Община Разград, като той може да претърпи изменение при възникване на неподходящи метеорологични  условия. Общата площ, подлежаща на дезакаризация, е 275,100 дка, обектите са над 80 – детски градини и ясли в населените места от общината, детски площадки, зелени площи в междублокови пространства, зелени площи около обществени сгради.

Преди пръскането ръководителите на подлежащите на това обекти, е необходимо да извършат предварителна подготовка, включваща окосяване и почистване на площите.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.