Прокуратурата в Пловдив се самосезира за разходите по кулата

Окръжната прокуратура в Пловдив ще се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление.

Причината е подозрението за начина, по който са били разходвани средствата за откриването на “Европейска столица на културата – Пловдив 2019”, съобщават от БТА.

След откриващото събитие на 12.01.19 в различни медии, както и в социалните мрежи, се появиха публикации и коментари, че по време на организацията е имало злоупотреби. Телевизионният водещ Слави Трифонов заяви, че е наел абсолютно същата сцена, която струвала 681 хил. лева, но не била построена вертикално, а хоризонтално. Сумата, която дал за нея, била много по-малка от 2 млн. лв.

От организацията на събитието отрекоха сцената да е струвала толкова и обясниха, че цялата информация за начина, по който се разходват средствата покрай “Европейска столица на културата – Пловдив” са напълно публични и всичко може да бъде лесно проверено.

Веднага след това започнаха и спекулации, че някой по веригата лъже и е имало длъжностни престъпления. Това е и причината Окръжната прокуратура в Пловдив да се самосезира.

Възложена е проверка на сектор “Икономическа полиция” при ОД на МВР – Пловдив, като е определен 30-дневен срок за нейното приключване, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.