Присъда за трима, отвлекли непълнолетно момиче

Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-Разград, Гинка Х., Асан Х. и С. Х. от Русе и техните адвокати, с което тримата се признават за виновни в отвличането на момиче, ненавършило 18-годишна възраст. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 05.10.2020 г. в с. Беловец, по ул. „Васил Левски“, в съучастие като съизвършители, тримата отвлекли момиче, което не е навършило 18 години.

За извършеното престъпление Гинка Х. и Асан Х. приеха да изтърпят наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, чието изпълнение да бъде отложено с изпитателен срок от 5 години. Възпитателната работа с тях съдът възложи на началника на РУ на МВР – Русе.

Наказанието на непълнолетния С. Х. е 2 години „лишаване от свобода“, което съдът отложи с изпитателен срок от 3 години. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Русе ще организира полагането на възпитателни грижи спрямо него.

Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на проверка от по-горна инстанция и има последиците на влязла в сила присъда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.