Премиерът се среща с коалиционните партньори

122 преглеждания

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с представители на партиите, които подкрепят правителството – Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт, след като вчера парламентът отхвърли антикорупционния закон, подготвен под ръководството на вицепремиера Меглена Кунева.

Законопроектът бе подкрепен единствено от ГЕРБ и РБ. ПФ и АБВ гласуваха „въздържал се“.

Бойко Борисов заяви, че след три месеца парламентът ще приеме този закон.

Днес Меглена Кунева, вносител на законопроекта, също увери, че няма да се откаже от него.

От Движение „България на гражданите“ разпространиха съобщение, в което посочват, че след бламирането на проекта в пленарната зала са разколебани дали Реформаторският блок трябва да продължи да участва в управлението на страната.

Ако става дума за сговаряне между всички фракции извън ГЕРБ и РБ (въпреки прокламираните им „драматични“ различия), изплашени от разкриване на собствените им далавери, се налага в откровен разговор с ГЕРБ да преоценим смисъла от съществуване на парламент с прокорупционно мнозинство, коментира лидерът на ДПС и съпредседател на РБ Радан Кънев във Фейсбук.
Ако става дума за безотговорна демонстрация на лично отношение от ПФ към българския вицепремиер, се налага тежък разговор с тези наши партньори. Резултатът от този разговор, трябва да е ясно съгласие за приемане на твърдо антикорупционно законодателство от дясно мнозинство ГЕРБ-РБ-ПФ, допълни той.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *