През ден – през два хващат по селата шофьори без книжки с нерегистрирани или в бракувани коли, или пък с номера „на заем“

Напоследък, поне два пъти в седмицата, в публичния полицейски бюлетин се появяват информации за спрени по селата на областта шофьори без книжки в бракувани коли или с номера „на заем.

Поредният случай е от Вазов. Там е спрян лек автомобил „Ситроен Берлинго“ около 19.20 часа на 14 юли.

В хода на полицейската проверка е установено, че автомобилът не е регистриран по законовия ред. 47-годишният водач от Вазово е неправоспособен и шофира с поставени две регистрационни табели, издадени за друго МПС /“Фиат Брава“/. По случая е образувано бързо производство.

/e-Razgrad/

Реклама:

One Reply to “През ден – през два хващат по селата шофьори без книжки с нерегистрирани или в бракувани коли, или пък с номера „на заем“”

  1. Ами това е характерно за цялата страна, причините са няколко, но основната е липса на достатъчен и ефективен контрол по селата. Наличните полицейски служители са недостатъчни за такъв постоянен контрол по линията на КАТ. Необходимо е да се помисли за възстановяване на доброволните сътрудници на КАТ и не само в селата, но и в градовете. Такива примерно могат да бъдат бивши служители на МВР и професионални шофьори-пенсионери с малко наказания като водачи. Във всяко село според броя на жителите му трябва да са по няколко отрядници, които да си сътрудничат. Възнаграждението им примерно може да е ползване семейно на почивната база на МВР, безплатно паркиране в централните части на градовете и др. подобни. Фукциите им трябва да се ограничават до превантивно-информативни и да имат съдействието на кметствата по селата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.