Празник на плуването за 186-та годишнина от рождението на Васил Левски

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим откри празника „Плувно лято 2023”, посветен на 186-та годишнина от рождението на Васил Левски, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

В 28-та поредна надпревара се включиха близо 80 деца от три разградски школи по плуване: към УСШ „Руси Бухтев”, към клуб „Амфибия”, които се обучават в басейна на ОУ „Ив.С.Тургенев” и деца, преминали през обучителния курс в хотелски комплекс „Вила Дела Роса”.

Хабибе Расим поздрави организаторите и инструкторите, които създават полезни умения на малките жители на Разград, а на малките плувци  пожела да са здрави, да постигат спортните си цели, а ваканцията им да е вълнуваща, изпълнена с различни интересни дейности, включително и спортни.

Празникът се организира от Община Разград, ОУ„Васил Левски“, СК „Спорт за всички“, Ученически спортен клуб „ОУ „Васил Левски” и БЧК – Разград. Спонсори на състезанието са: Община Разград, „Млин 97“АД, „Максинвест“ООД, ЕТ”Иван Пенев”, ЕТ „Цветан Петров” и БЧК.

За всички участници имаше подаръци – тениски с лика на Апостола на Свободата, магничета с неговия лик, подаръци за водни игри от БЧК и брошури със съвети, свързани с плуването. Призьорите до трето място във всяка възраст и стил получиха медали също с образа на Апостола.. Някои от малките шампиони се качиха на почетната стълбичка по 2-3, та дори и по 5 пъти, тъй като участваха в различни възрастови групи и дистанции.

Плувният празник включваше и демонстрация от спасителя Валентин Йовчев по оказване на

Hits: 28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.