Правителството предупреди за война на институциите след действия на прокуратурата

Заради действия на прокуратурата сме пред открита война на институциите, и то в момент, когато действа служебно правителство, в отсъствие на законодателна власт. Тази позиция на служебното правителство изрази говорителят на кабинета Антон Кутев в кратко изявление.

“Виждаме как след президентската институция прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война между институциите. Ние подкрепяме да се преследват престъпленията според закона, но сме против опитите да бъдат сплашвани ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България”, заяви говорителят на правителството.

Поводът е прокурорската акция от вторник вечерта, при която е извършен обиск в дома на шефа на дирекция в Националната полиция Ангел Папалезов, за който вътрешният министър Бойко Рашков съобщи междувременно, че е бил включен в групата за проверка в ГДБОП на информацията за подслушвания на политици.

Според вътрешния министър прокурори са започнали да привикват не само служители на МВР, назначени да проверяват скандала с подслушването на политици, но са викани и новоназначените шефове на ДАНС, ГДБОП и зам.-шефа на ДАТО – агенцията, която прилага специалните разузнавателни средства.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.