Почти 64 000 000 лева е проектобюджетът на Община Разград за 2021 г.

ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ Е НА 8 ФЕВРУАРИ ОТ 17.00 ЧАСА В УЧЕНИЧЕСКИЯ СТОЛ

Близо 64 000 000 лева е проектобюджетът на Община Разград за тази година. Подходът при разработване на бюджета е бил консервативен, балансиран и реалистичен, с отчитане влиянието на трудната за прогнозиране среда заради епидемията от COVID-19.

Финансовата рамка на проекта за бюджет е 63 786 000 лева, видно от публикуваният проектодокумент на сайта на Общината. От тях за държавни дейности – 39 374 000 лв., а останалите малко повече от 24 412 000 лв. са за общински дейности и дофинансиране на държавните дейности. Целевата субсидия за капиталови разходи е 1 118 000 лева, увеличението спрямо 2020 г. е със 122 000 лева.

Част от капиталовите разходи, за които в бюджета е предвидено финансиране през 2021, са основни ремонти на улиците “Бели Лом”, “Преслав”, “Пещера” и “Кресна”. Бюджетът предвижда отводняване на уличното платно до новия гробищен парк, основен ремонт на ул. “Странджа” и прилежащите й кръстовища. Ще бъде ремонтирана детска градина “Шестте ястребинчета”. Ще се изградят подходи към социални жилища, улични канализации. Предстои ремонт на мост в Благоево, както и на други инфраструктурни обекти.

Ще продължи облагородяването на пространството около спортна зала “Абритус”. Предвиден е ремонт и на покрива на сградата на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф”, както и ремонт на малкото мостче  над река Бели Лом до ПГИ “Р.Шуман”.

През настоящата година ще се работи и по редица проекти със социална насоченост.

Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград е насрочено за 8 февруари от 17.00 ч. в Ученическия стол над кафе „Зайо Байо“.

Проектът е публикуван на интернет страницата на общината. Становища и предложения по него може да се депозират в писмена форма в деловодството на местната администрация или да се изпращат по електронен път.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.