Поройни дъждове потопиха част от Испания

Възрастна двойка загина, след като колата им се преобърна, когато проливни дъждове и наводнения се стовариха върху югоизточна Испания.

Пороищата предизвикаха хаос при пътуване и затваряне на училищата. Двете жертви, на по над 70 години, загинаха, когато колата им беше пометена от наводнилите пътя е води в Кауде, община на около 100 километра югозападно от град Валенсия, съобщиха от спешните служби.

На други места дъждът предизвика хаос по пътищата, отрязвайки обществения транспорт и довеждайки до излизане от бреговете на близката река Клариано. Това доведе до наводняване на домове и причини евакуацията на околните райони, предаде БГНЕС. На кадри се виждат влачени от пороищата автомобили.

Поради извънредната ситуация в региона властите във Валенсия заявиха, че са разпоредили преустановяване на учебната дейност в училищата в 84 общини, което засяга над 255 000 ученици. Държавната метеорологична служба обяви предупреждение с червен код за опасност заради поройни дъждове, бури и силен вятър в областите Андалусия, Валенсия и Мурсия. Прогнозите обещават лошото време да се запази и утре. Порои се изляха и над Балеарските острови.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.