Полша разследва разпространение на стикери за вербуване на бойци за “Вагнер”

Полицията в Полша е иззела стикери за евентуално набиране на бойци за руската наемническа компания “Вагнер” в страната, се казва в изявление на местната полиция в град Краков в Южна Полша.
Стикерите с размер на листовка А5 (148 на 210 мм) са били забелязани от полски граждани в няколко квартала на Краков, се посочва в изявлението, предаде БТА. На стикерите било изобразено логото на компанията “Вагнер”, под което имало надпис на английски език: “Ние сме тук. Присъединете се към нас.” Според полицията отпечатаният отдолу Кю Ар (QR) код отвеждал до сайт за набиране на персонал за наемническите сили.
В Полша нараства загрижеността, след като сили от частната армия на ръководителя на наемниците Евгений Пригожин се разположиха на лагер в съседен Беларус след неуспешния им опит за бунт срещу Москва. Според властите в Минск бойците на “Вагнер” трябва да обучават беларуската армия. Полската прокуратура е била информирана и полицията сега се опитва да установи самоличността и да задържи разпространителите на стикерите.
trud.bg

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.