Политическият и медиен съветник в посолството на Франция Жером Кел на официална визита в Разград

Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и секретарят на Община Разград Нели Добрева се срещнаха с политическия и медиен съветник в посолството на Франция Жером Кел, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Дипломатът бе на кратко посещение в региона днес. Той обясни, че познава предимно политическата и социална обстановка в столицата на страната ни, но има намерение да се запознае със спецификите на общественото развитие и на регионите в България.

Председателят на местния парламент Галина Георгиева представи пред Жером Кел Община Разград с нейните исторически забележителности, икономически профил, културно и спортно развитие. Гостът прояви интерес към дейността и правомощията на Общинския съвет и общинската администрация според българското законодателство, както и към взаимоотношенията на местната с държавната власт и нейните представителства по региони. В отговор на негов въпрос за приоритетните проекти, по които ще работи местната власт, Георгиева изтъкна проекта за реконструкция на пречиствателната станция, финансиране на който ще се търси от държавата. Обсъдени бяха и други инициативи, свързани с опазването на околната среда, както и възможностите, които българските общини имат по отношение на намиране на финансова подкрепа за реализацията на мащабни проекти за подобряване на качеството на живот на жителите им. Представителят на френското посолство прояви интерес и към инвестиционния климат в региона, към правилата при структурирането на общинските бюджети, както и към стратегията за устойчиво развитие.

/e-Razgrad/

Hits: 45

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.