Подсъдим за блудство с две сестрички остава в ареста

Разградският окръжен съд остави без уважение молбата на подсъдим за отмяна на взета на 28.03.2019 г. мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека.
Искането на защитата бе мотивирано с нарушено здравословно състояние на обвинаемия Бюрхан А. и продължителен срок на задържане в досъдебното производство, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.
В днешното заседание бе прието заключението на назначената по делото съдебно-медицинска експертиза, според която подсъдимият не е с влошено здравословно състояние, което да е несъвместимо с условията на затвор и да налага изменение на взетата му мярка. Към момента досъдебното производство е приключило, прокуратурата е внесла обвинителния акт, а съдът е насрочил разпоредително заседание.
Мъжът е обвинен в това, че в периода от февруари 2017 г. до 25.03.2019 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две малолетни лица, ненавършили 14-годишна възраст, две момиченца на 9 и 13 години. Според НК наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от пет до двадесет години.
Определението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.