Подариха на Бил Клинтън собствения му саксофон

Четиридесет и вторият американски президент Бил Клинтън, който е на частно посещение във Финландия, изнесе лекция за промените в климата в четвъртък вечерта в град Мариехамн, административен център на Оландските острови и получи обратно своя саксофон, който преди това беше закупен на търг от милионера Андерс Уиклоф.

Клинтън пристигна във Финландия за рождения ден на Уиклоф, който също като Клинтън празнува своята 73-та годишнина, съобщи РИА Новости.

“Бих искал да отбележа значението на борбата с изменението на климата. Промените в тази област са забележими както в САЩ, така и в Европа. Сдобихме се с трети внук на 22 юли и искам той да има бъдеще и също като мен да види чистите води на Балтийско море”, каза Клинтън пред събралото се множество.

Бившият президент говори за мерките, предприети в Съединените щати за борба с изменението на климата, отбелязва, че личното му мнение е, че излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата е грешка, и отбеляза, че “човек не може да не забележи промените и особено увеличаването на океанските води при Флорида, Карибите и Латинска Америка.

В края на приблизително 20-минутната си реч Уиклоф излезе на сцената и подари на бившия американски президент саксофон, който според финландския вестник „Илта-Саномат“, принадлежал на Клинтън и е придобит на търг.

За разочарованието на публиката Клинтън не свири на саксофона.

dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.