Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“

Юристът Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, казаха за „Дневник“ източници от парламента.

В 17 ч. днес той ще отиде да получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Срокът за изпълнението му е седем дни. Неофициална информация за номинацията му има от няколко дни, но от „Има такъв народ“ отказват да обявят името му.

Петър Илиев бе кандидат за правосъден министър в първия проектокабинет на партията с кандидат за премиер Николай Василев.

Тогава лидерът на партията Слави Трифонов го представи с думите: „На 43 г., говори четири езика. Юрист, завършил магистратура в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с пълно отличие. Специализирал е „Английско търговско право“ и „Право на ЕС“ в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал е и „Американско право“ в Ню Йорк, САЩ. Преподавател по „Конституционно право“ в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат на отличието Адвокат на годината.“

Реклама:


Петър Илиев е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преподавател е също по „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Има и специализации по „Правораздаване“, „Публична администрация“ и „Международно право и международни отношения“. Той е основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и партньoри“. Почетен консул на Барбадос и ръководи консулството на Барбадос в България.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *