Пеп върна Стоичков в Шампионската лига

Пеп Гуардиола върна Христо Стоичков в Шампионската лига, предаде “Труд бг”.

Преди първия полуфинал „Манчестър Сити“ – „Реал“ треньорът на домакините сравни бразилския национал Габриел Жезус с бившия си съотборник от славните времена на „дриймтима“ на „Барселона“. „Стоичков имаше същата страст в играта – каза Гуардиола, след като Жезуш заби 4 гола срещу „Уотфорд“. – Енергията на Габ е като на Христо.“

Стоичков и Гуардиола бяха сред най-големите любимци на Йохан Кройф, когато нидерландецът формира един от най-славните отбори в историята на футбола. С тях „Барса“ спечели първата Шампионска лига в историята на клуба през 1992 г. Двамата останаха приятели и няколко пъти вече Камата взе интервюта от Пеп за американския тв гигант TUDN.

„Евертън“ не успя да направи подарък на „Сити“ и да спре „Ливърпул“. „Червените“ победиха с 2:0 на „Анфийлд“ и изпратиха градския съперник в зоната на изпадащите. Франк Лампард, треньорът на „Евертън“, изригна срещу съдията, който не даде дузпа за тима му. Срещу „Ливърпул“ не е свирен наказателен удар от 46 мача във Висшата лига – рекорд! На второ място в тази ранглиста е „Сити“ с 24 поредни двубоя без допусната дузпа.

„Никой съдия няма да посмее да отсъди против „Ливърпул“ на този стадион“, каза Лампард. „Евертън“ изостава с 50 точки от градския враг, което е най-голямата разлика в историята. Разликата в класите е убийствена. „Евертън“ държа топката само 17 процента от времето. А сам Тиаго Алкантара даде повече пасове от целия тим на съперника. Разликата между „Сити“ и „Ливърпул“ е само точка на върха, а до края на сезона остават пет кръга.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.