Панорама на средното образование  

Зам.-кметът Добрин Добрев присъства на откриването на Панорамата на средното образование в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната управа. Гост бе и областният управител Драгомир Златев.

Панорамата се организира от Регионалното управление на образованието и от Община Разград със съдействието на Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Педагози и ученици от 9 средни училища представят във фоайето на Общинския културен център своите учебни заведения, присъстват и част от училищните директори.

Зам.-кметът Добрин Добрев пожела на седмокласниците да вземат най-доброто за тях решение, като направят информиран избор, запознавайки се с всички учебни заведения, с условията и специалностите, които предлагат. Д. Добрев поздрави РУО за прекрасната инициатива и коментира, че тя е важна и вълнува и родителите на седмокласници. „Удовлетворен съм, че в община Разград има изключително разнообразни специалности, всички училища са на ниво и предлагат качествен учебен процес. Сигурен съм, че ще заобичате вашето училище след 7 клас, ще бъдете достойни негови представители и ще имате един успешен старт в живота“,  каза още Добрин Добрев.

Началникът на РУО Ангел Петков също приветства седмокласниците на това полезно за тях събитие, пожела им успех на националното външно оценяване и осъществяване на желанията им при избора на училище за продължаване на образованието в гимназиален етап. Той съобщи още, че от 15 до 19 май в Дома на учителя ще се проведе своеобразно продължение на Панорамата – Информационна кампания във връзка с приема на ученици в 8 клас за учебната 2023/24 г. Всеки от тези дни между 14,00 и 18,00 ч. кариерният консултант Мехмедали Мустафа ще предоставя информация за утвърдения държавен план-прием и графика за дейностите по приемането на учениците. Въпроси ще могат да задават и родителите, и учениците. Триминутни презентации на всяко средно училище в региона пък вече вървят на видеостената на Дома на учителя.

Общо 1073-ма са седмокласниците в Разградска област, колко от тях ще участват в приема в гимназии ще стане ясно след националното външно оценяване, което е на 13 и 16 май.

/e-Razgrad/

Hits: 151

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.