Панаирът на киселото мляко през очите на 45 малки художници

45 малки художници участваха в детския пленер по рисуване „Панаир на киселото мляко”, който е част от програмата на едноименния панаир  и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Пленерът се организира от Община Разград и Център за работа с деца, домакинства Художествена галерия „Проф. Илия Петров”.

Малките художници твориха 40 минути на сенчестите места в градинката пред галерията. Най-малката участничка бе на 3 години, а най-големите – на 14, повечето са от Разград, но имаше и участници от други градове, включително от София.

Пленерът нямаше конкурсен характер и всички получиха награди – пъстри несесери и грамоти за участие, за тях останаха и пастелите, с които рисуваха, осигурена им бе и по бутилка минерална вода.

Произведенията им обаче ще бъдат видени освен от публиката на пленера и от участниците и гостите на следващото издание на панаира. Догодина от творбите на малките художници ще бъде открита изложба. Рисунките им бяха съобразени с темата на пленера, децата нарисуваха Кралицата на Панаира, щандовете с мляко и сувенири, фолклорните състави от вечерните концерти, в творбите им могат да се видят и крави, и жирафи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.